Ç’është Osteoporoza!?

Ç’është Osteoporoza!?  

Osteoporoza është një gjëndje strukturale e kockës e cila është rezultat i çrregullimeve të metabolizmit të proteinave, që reflektohet me pakësim të aktivitetit osteoblastik dhe formimin deficitar të indit osteoid. Shtresa kortikale  ngushtohet dhe zëvëndësohet me shtresë spongioze.

Osteoporoza nuk shoqërohet me çrregullime metabolike minerale dhe as me ndryshime biokimike të gjakut.

-Shkaqet që sjellin Osteoporozën janë të ndryshme si: Defiçiti i proteinave në dietën ushqimore, çrregullimet e absorbimit dhe ekskretimit të tyre nga organizmi, përdorimi i tepërt i kortikosteroideve, menopauza, qëndrimet për një kohë të gjatë në shtrat etj.

Nga pikëpamja klinike dhe terapeutike, problem të veçant përbën osteoporoza post-menopauzale me lokalizim në kolonën vertebrale.

Është e keshillueshme që individet që vuajnë nga osteoporoza të marrin ‘Ca’ dhe vitamine ‘D’.

Share

AMS.AL është themeluar me qëllim që të ofrojë produkte dhe shërbime profesionale në fushën e prezencës online dhe në web; faqe interneti që përmbushin çdo nevojë, si edhe ofrimi i shërbimeve të marketingut online për listim dhe verifikim në google. Gjithashtu, ne kemi realizuar zhvillimin e një platforme online e dedikuar për shërbimet dhe bizneset lokale, e cila ofron shërbime të marketingut online për listim dhe verifikim në google, duke përfshirë opsione falas.