Masazhi

Masazhi.  

Masazhi është një aktivitet i cili përdoret në funksion të trajtimeve të ndryshme të fizioterapisë, gjithashtu edhe për relaks.

Në botë masazhi është përdorur shumë vite më parë që në antikitekt për qetësimin e dhimbjeve të ndrydhme, disa vite më vonë është futur si një teknikë e fizioterapisë për dëmtimet e përditshme. Ndërsa në Shqipëri ka hyrë vitet e fundit si shkencë fizioterapia dhe masazhi si teknikë e sajë.

Normalisht nuk është i njëjtë realizimi i masazhit si nga një profesionist dhe nga një fillestar, masazhi ka një lidhje të ngushtë me mirëqënien e individit, në momentin e aplikimit të një masazhi ka një ndjeshmëri pozitive dhe relaksuese.

Masazhi përdoret për trajtimin e dëmtimeve të ndryshme dhe pas një lodhjeje.

Organi i cili preket gjatë një aplikimi të një masazhi është lëkura, e cila është organi më i madh i njeriut dhe na mbledh të gjithë trupin. Normalisht lëkura duhet të jetë e pastruar mirë dhe e dezifiktuar para një aplikimi të masazhit.

Efektet e një masazhi janë:

  • Rrit temperaturën dhe shton qarkullimin e gjakut.
  • Relakson muskulaturën.
  • Qetëson sistemin nervor qëndror dhe sistemin nervor periferik.
Share

AMS.AL është themeluar me qëllim që të ofrojë produkte dhe shërbime profesionale në fushën e prezencës online dhe në web; faqe interneti që përmbushin çdo nevojë, si edhe ofrimi i shërbimeve të marketingut online për listim dhe verifikim në google. Gjithashtu, ne kemi realizuar zhvillimin e një platforme online e dedikuar për shërbimet dhe bizneset lokale, e cila ofron shërbime të marketingut online për listim dhe verifikim në google, duke përfshirë opsione falas.